Orta Asya’nın Muhtasar Tarih Atlası

Orta Asya’nın Muhtasar Tarih Atlası

Rafis Abazov 95 TL
Palgrave atlas serisinden Orta Asya’nın Muhtasar Tarih Atlası eserinde Rafis Abazov, Orta Asya’nın kadim devirlerden günümüze kadar değişen panoramasını çizer. İpek Yolu’nun teşekkülüyle başlayan ticari hareketlilikten günümüz demiryolu ve ulaşım yollarına, Maveraünnehir’deki ilmî-kültürel atmosferden ticari-jeopolitik çıkar çatışmalarına ve müşterek kültürden ayrılan sınırlara kadar incelenen bölge, 50 haritada mercek altına alınıyor.
MÖ 6. yüzyıldan başlayarak Komünizm sonrası kurulan bağımsız devletlerin ortaya çıktığı devre kadar uzun bir dönemin haritasını çıkaran bu atlas; Orta Asya’yı fiziki, dinî, siyasi, demografik, kültürel ve doğal kaynaklar çerçevesinde inceliyor. Bu coğrafyanın geçirdiği evreleri; Büyük İskender’in Hindistan güzergâhında Perslerle yaptığı savaşlardan bölgede kurulan Sâmânîler, Selçuklular, Moğollar, Hanlıklar ve Sovyetlere kadar inceleyen yazar, 20. yüzyılda bağımsızlığını kazanan Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ile Türkmenistan devletleri üzerinden “muhtasar” bir şekilde ele alıyor.
Orta Asya dünya tarihinde nasıl bir rol oynadı ve bugün hangi rolü üstlenmektedir? Tarihî süreçte Orta Asya devletleri dünya güçleri ile nasıl ilişkiler kurdu? Coğrafi konumu, bölgenin iktisadi gelişimine nasıl etki etmektedir? Okunması kolay bu haritalar serisi, Orta Asya bölgesinin jeopolitik ve jeoekonomik hareketliliklerini, zengin ve girift tarihini açıklamak amacıyla hazırlanmıştır.
ÇevirmenYahya Kemal Taştan
Yayın Tarihi9.02.2022
ISBN6257459440
Baskı Sayısı1. Baskı
DilTÜRKÇE
Sayfa Sayısı136
Cilt TipiKarton Kapak
Kağıt CinsiKitap Kağıdı
Boyut22 X 28 cm

Çok Satanlar

Tüm Kitaplararrow_forward_ios